Wijn

Deze cursus wordt momenteel niet ingericht.

Wijn en kaas is de klassieke combinatie, wijn en chocolade iets minder. Dat betekent echter niet dat het niet kan worden gedaan.

Leer hoe je wijn en chocolade goed combineert. Ontdek enkele typische wijnen die chocolade naar een hoger level brengen. Je kan dit samen met onze sommelier en wijndocent ervaren. Je krijgt zowel een stukje chocolade te proeven als een bijpassende wijn!


Meer info over Bart Vanderstraeten :

Bart is een gepassioneerde sommelier, kennisdeler en organisator. Zijn ouders lieten hem in zijn latere jeugd kennismaken met wijn en de wereld daar omheen. De passie voor wijn ontwikkelde zich hand in hand met zijn visuele-, reuk- en smaakzintuigen. Ook de wijnterminologie maakt Bart zich al vroeg eigen. Op culinair vlak brengt hij graag wijnen in balans met gerechten. Hij laat zich inspireren op wijnbeurzen, speciaalzaken en vele contacten met wijnboeren in binnen- en buitenland. Bart’s motto : ‘wijn ervaren is iets anders dan wijn drinken’.

Zijn weetlust over wijnen is nooit gestild. Hij volgde een 3-jarige avondopleiding en behaalde zijn diploma “sommelier” aan de Vlaamse Wijnacademie. Vervolgens ging hij aan de slag als wijndocent in het volwassenenonderwijs Kisp en verzorgde er enkele jaren de opleiding “wijnkenner”. De laatste 2 decennia presenteerde hij degustaties voor cultuurcentra, wijnclubs en verenigingen. Hij ontwikkelde lesprogramma’s op maat. Als een niet te stuiten organisator richtte hij twee wijnclubs op in Vlaanderen en recentelijk nog één in Bergen op Zoom (zijn huidige Nl woonplaats), waar hij momenteel wijnmeester is. Bart weet mensen op een subtiele en ludieke wijze met elkaar te verbinden.

Tussen 2013 en 2022 was hij voorzitter de Commanderij Vini Amici, een succesvolle wijngilde in De Pinte (naast Gent). Momenteel is hij bezig met de huidige voorzitter op een commerciële wijze hun wijnkennis te combineren tussen aankoop/verkoop van wijn en sommelier@home/work. Deze wijnhandel Barriek is nog in volle ontwikkeling. Vermoedelijke start in het laatste kwartaal van 2023.

Wijn