Tijdens deze lessenreeks laat ik je graag kennismaken met de voornaamste theelanden en hun theespecialiteiten. Ook bepaalde theeculturen en tradities ga je aan de lijve ondervinden. Je leert over de verschillende theecategorieën (groen, geel, oolong, zwart,...) en hoe ze te bereiden. Alle zintuigen komen aan bod door te ruiken, proeven en te beleven. Je gaat ook zelf aan de slag en zo leer je het beste uit de pure theeblaadjes te halen. Thee wordt hiermee een boeiende bezigheid! Tipje van de sluiter: Theelanden die we gaan ontdekken zijn China met zijn groen, wit, geel en zwart thee, én Japan met vooral groene thee. Taiwan is gekend voor zijn Oolong en hele speciale zwarte thee en India/Nepal voor Darjeeling. Sri Lanka wordt ook onder de loep genomen met verfijnde zwarte en groene thee. Naast thee van de theestruik, gaan we ook een kruidenthee of Tisanes maken en proeven. We sluiten de reeks af met Foodpairing en staan stil bij welke theecategorie welk gerecht of kleine hap, zoals kaas of chocolade past. Benieuwd? Schrijf je in! Meer info over Annemie Suykerbuyk: www.t-4u.be |