Klimaat

Deze cursus wordt momenteel niet ingericht.

Verwarmen met Warmtepomp.

Volgens de meest recente cijfers gaat de markt van warmtepompen gigantisch groeien de volgende jaren. Als je het aanbod van verwarmingssystemen bekijkt, dan zal je merken dat alle producenten druk bezig zijn hun gamma te heroriënteren naar warmtepompen. Alleen al in Europa steeg de verkoop in 2022 al met 40% tot 3 miljoen warmtepompen en dat is nog maar een begin.

Tegelijk hebben diverse overheden aangekondigd dat zij het installeren van gasverwarming op korte termijn zullen verbieden, verwarmingssystemen op stookolie zijn al verboden. De warmtepomp wordt aanzien als het middel om het verbruik van fossiele brandstoffen te doen dalen, en op die manier de klimaatdoelstellingen te halen.

We zullen in deze cursus bespreken hoe een warmtepomp functioneert. Ook de winstfactor van een warmtepomp wordt bepaald, een warmtepomp verbruikt 3 tot 5 maal minder energie dan een klassieke fossiele verwarmingsinstallatie. Welke soorten warmtepompen bestaan er? Wat zijn de beperkingen van een warmtepomp, en hoe kan je deze beperkingen omzeilen? Tegenwoordig maakt ook de hybride warmtepomp opgang, deze warmtepomp wordt ook besproken. Een combinatie van een warmtepomp en zonnepanelen met eventueel een batterij levert nog meer voordelen op. Ook de elektriciteitstarieven met onder andere het dynamisch tarief wordt besproken.© 2024 - Tatteljee vzw - koenmichielsen.be webdesign