Energie

Door de energiecrisis zijn de prijzen van energiedragers zoals gas en elektriciteit enorm gestegen. Essentieel is in eerste instantie zoveel als mogelijk het energieverbruik te beperken zonder (te) grote investeringen.

Hoe begin je daaraan en wat is een logische opeenvolging van stappen die je moet nemen ?
De isolatie van je woning moet je eerst bekijken, omdat meer isolatie automatisch je verbruik zal doen dalen. Begin daarom steeds met isolatie !
Ook moeten stappen gezet worden die voor veel mensen nog onbekend lijken, zoals de massale overstap naar warmtepompen die zich aankondigt.

Er is nochtans ook een goede kant aan deze investeringen, namelijk dat je door deze investeringen in minder energieverbruik meehelpt om de klimaatcrisis op te lossen.

Deze cursus wordt momenteel niet ingericht.

INHOUD:

Bekijken van je energiefactuur.
Hoe bereken je het verbruik van een elektrisch toestel ?

We bekijken de verlichting en vervangen alle gloeilampen en andere lampen zoals halogeen en TL lampen door led lampen.
Wanneer vervang je een gloeilamp door een led lamp, en welk model van led lamp kies je ?

We bekijken hoe we het totale standby verbruik kunnen verminderen. Bijvoorbeeld je TV, als die ‘uitgeschakeld’ is dan heb je nog steeds een rood lampje dat oplicht, je TV blijft elektriciteit verbruiken. Welke toestellen hebben een standby verbruik en hoe groot is dat standby verbruik ?

Hoe ga je na hoe het gesteld is met isolatiegraad van je woning ?
Alhoewel de volgende zaken wel degelijk investeringen vergen zal je er toch in de toekomst mee geconfronteerd worden.

Het gebruik van warmtepompen. We bekijken de kenmerken van een warmtepomp. We bekijken ook verschillende soorten warmtepompen die op de markt zijn.
Energie
© 2024 - Tatteljee vzw - koenmichielsen.be webdesign