Beleggen

CURSUSINHOUD:

- Hoe waardeer je een aandeel ?  Het jaarlijkse dividend. 
- We bepalen de winst aan de hand van de jaarlijkse en halfjaarlijkse rapporten van de bedrijven. Veelgebruikte ratio’s.
- Handelingen bij beursgenoteerde bedrijven. 
- Studie van de soorten bedrijven. 
- Vergelijken van aandelen, holdings, ETFs en klassieke aandelenfondsen.
- Aandelen selecteren, kopen en verkopen. Bestuderen van een beursblad
- Kennismaken met een beleggingsplatform.
- Leer uzelf kennen

Deze cursus wordt momenteel niet ingericht.

Hoe je geld meer laten renderen?

Hoe je geld meer laten renderen ? Deze basiscursus moet je zien als een investering die je financiële kennis zal vergroten. Zelfs al zou je niet van plan zijn om die kennis onmiddellijk te gebruiken, het is altijd handig om die basiskennis te bezitten, in gesprekken met je bank bijvoorbeeld. Bij deze cursus heb je geen voorkennis nodig, gewoon gezond verstand is voldoende.

Het geld op je spaarboekje vermindert elk jaar in waarde, door de inflatie en de lage rente die je krijgt. De meeste mensen schuwen de beurs in een periode van lage beurskoersen (nu -10 tot -20%). Toch is deze periode het uitgelezen moment om aandelen van degelijke bedrijven aan te schaffen, de beurs is nu echt in de ‘koopjesperiode’. Het moment dus om op een verstandige manier te investeren voor de lange termijn.

Je bekijkt dus best de alternatieven. We vergelijken aandelen, holdings, ETF’s (Exchange-Traded Fund) en de klassieke aandelenfondsen (zoals je bank ze aanbiedt).

We maken daarbij gebruik van een gekend aandelenblad met gerenommeerde beursexperts. Deze beursexperts staan u bij met raad en daad en begeleiden u dagdagelijks (met e-mails en met berichten op je smartphone).

Het aandelenblad dat we bespreken is volkomen onafhankelijk (in tegenstelling tot het advies dat je krijgt bij je bank bijvoorbeeld), heeft geen baten bij aankoop of verkoop van aandelen en is enkel afhankelijk van zijn meer dan 20.000 abonnees.

We bespreken kwaliteitsaandelen. Met zulke aandelen hebt u al een dividendrendement hebt van ca 3% bruto, zodat u reeds met deze “ jaarlijkse rente ” alleen quasi de inflatie compenseert. Ook de totale resultaten van de echte voorbeeldportefeuille van het beursblad op de lange termijn zijn zeer goed. Met aandelen worden –op lange termijn- de hoogste rendementen behaald.

U leert ook hoe op een rationele manier te spreiden over verschillende aandelen en sectoren. Ook leert u hoe te spreiden in de tijd. We bespreken de rol van cash geld.

De meeste soorten van bedrijven wordt besproken. U maakt kennis met de meest gebruikte ratio’s, ratio’s die je per bedrijf wekelijks in het beursblad terugvindt.

Met deze cursus bouw je een goede financiële basiskennis op. Ook zou de cursus je kunnen toelaten om te starten met beleggen, gesteund door professionele experts, je volgt dan gewoon de aankopen/verkopen voor de eigen portefeuille van het beursblad. De cursus zou ook de aanzet kunnen zijn tot méér, de cursus geeft je echt al een inkijk in de boeiende wereld van bedrijven en economie, het geeft je een andere kijk op onze maatschappij.

Bij de cursus hoort een handleiding van ca. 35 bladzijden. Elke les wordt gegeven met actuele voorbeelden, demonstraties van een online beursmakelaar, ,…..
Beleggen
© 2024 - Tatteljee vzw - koenmichielsen.be webdesign