Sterrenkunde


83.1STERRENKUNDE
Wanneer : 4 dagen van 20:00u tot 22:00u
Start op :
Datums :
20/10/2022
20/10 - 3/11 - 4/11 - 17/11
Waar : Sint-Antoniusplein 1
Wie : Carlo Jenniskens (verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde West-Brabant. Tevens rondleider op volkssterrenwacht Tivoli te Oudenbosch)
Prijs : € 50,00 (excl. boek en incl. bezoek aan volkssterrenwacht in Oudenbosch) - Sociaal tarief mogelijk via de Uitpas.
Handboek : Twaalf Maanden Sterren Kijken (€ 30,00)
Info :

Benieuwd naar sterren en planeten, melkwegstelsels en zonnen? In deze cursus maak je kennis met de boeiende wereld van de sterrenkunde. 

Les 1 Maan en Planeten: waar kunnen we de planeten vinden aan de hemel, hoe bewegen zij gedurende het jaar. Welke details kan men al zien met een kleine telescoop. Verder bespreken we ook het waarnemen van kometen en meteoren en de zogenaamde Sterbedekking door de Maan.

Les 2 Sterrenbeelden en hemelobjecten: hoe vinden we de bekende sterrenbeelden. Wat kunnen we zien van de Melkweg aan de hemel. Welke dubbelsterren en andere hemelobjecten zijn interessant voor een kleine telescoop. Ieder seizoen kent zijn eigen sterrenbeelden aan de hemel.

Les 3 Vrijdag 4 november om 19:30 uur - Bezoek aan volkssterrenwacht Tivoli in Oudenbosch. De docent leidt ons rond. Bij helder weer kunnen we door de grote 30 cm spiegel telescoop kijken naar de maan en de planeten. Familie en vrienden kunnen voor deze avond ook inschrijven bij 05.2 - BEZOEK aan TIVOLI VOLKSSTERRENWACHT. www.sterrenwachttivoli.nl

Les 4 Verrekijkers en telescopen: wat zou een geschikte verrekijker zijn voor nachtelijke hemel waarnemingen en welke telescopen zijn geschikt voor een beginnende waarnemer. Verder bespreken we ook het gebruik van vergroting en oculairs en filters.


Je dient aangemeld te zijn om te kunnen inschrijven.

Klik hier om aan te melden

Sterrenkunde