Leer

45.5CARVEN VAN LEDER * Notebookcover
Wanneer : 5 lessen. Uren en data af te spreken met lesgever.
Wie : Wendy Rombouts - Meer info : +32 499 12 44 03 of info@artistiki.be
Prijs : € 225,00 inclusief 1 lap leer
Materiaal : meebrengen: een plastiek zakje om het natte leder in te bewaren tegen de volgende les, een pen, een breekmes en een snijmat.
Info :

In deze cursus leer je de basis van het carven/toolen van plantaardig gelooid leer, ofwel het tuigleer. 

Voor je aan de slag gaat geef ik je eerst nog een kort woordje uitleg over de verschillende soorten leer en waarom we precies dit leer gebruiken.

Op een oefenstukje leer ga je het swivel knife, ofwel het rondsnijmes uittesten . Vervolgens breng je een tekening over en ga je deze carven. Als dit gebeurt is ga je met slagstempels reliëf brengen in je tekening.

Na deze oefening begin je aan de cover: je brengt de tekening over op het leer en gaat deze carven en toolen. Op het einde van de 4 de les heb je de mogelijkheid om je cover in te kleuren zodat je tekening mooi uitkomt.

Tijdens les 5 ga je de randjes netjes afwerken met het kantenschaafje en polijsthoutje. Daarna krijgt het leer nog een onderhoudsbeurt en wordt deze verder afgewerkt zodat iedereen op het einde van de reeks met een uniek exemplaar naar huis gaat waarvan er maar één is en dat is die van jou!

Mogelijkheid is er om extra materiaal aan te kopen tijdens de les, zoals extra leer voor en basissetje materiaal.

Je dient aangemeld te zijn om te kunnen inschrijven.

Klik hier om aan te melden

Leer