Leer

45.5CARVEN VAN LEDER
Wanneer : 4 dinsdagen van 19:30u tot 22:00u
Start op :
Datums :
19/10/2021
19/10 - 26/10 - 9/11 - 23/11
Waar : Kerkstraat 62
Wie : Wendy Rombouts
Prijs : € 190,00 inclusief 1 lap leer
Materiaal : meebrengen: een plastiek zakje om het natte leder in te bewaren tegen de volgende les, een pen, een breekmes en een snijmat.
Info :

In deze cursus leer je de basis van het carven/toolen van leder. Maar voor we aan de slag gaan met het bewerken van het natuurlijk gelooid leder (tuigleder) eerst een korte uitleg over de verschillende soorten leder en waarom we dit leder gebruiken.

Je leert ook verschillende technieken om een afbeelding of tekst te maken in leder: met stempels een figuur of tekst maken, met een pen op het leder graveren en ook het gebruik van een swivel knife of het rondsnijmes. Je leert op een oefenstukje leder met het mes te werken.

In de 2de les gaan we verder met de stempels (voor degenen die dat wensen) en ook het swivel knife en zet je de afbeelding op een door jou gekozen projectje (onderzettertje, sleutelhanger, een plantenmateriaal, een paar oorbellen, een boekenlegger, een armband,..) en gaan we een stapje verder met de tekening te toolen.

Tijdens les 3 gaan we verder met het toolen van de afbeelding. Op de laatste les worden de projectjes verder afgewerkt en in elkaar gestoken: aan de sleutelhanger wordt een ring bevestigd met een holnietje, de armband krijgt een sluiting, de boekenlegger een lederen koordje,.


Mogelijkheid is er om extra materiaal aan te kopen tijdens de les, zoals extra leer voor €15 per lap/voet en basissetje materiaal twv €65.


Leer