Keramiek

Bij de langlopende cursussen is het schooljaar vanaf dit jaar opgesplitst in 2 delen: september tot december en februari tot april.


21.2VLECHTWERK op KERAMIEK
Wanneer : 10 zaterdagen van 10:00u tot 12:30u
Start op :
Datums :
4/02/2023
4/2 - 11/2 - 18/2 - 4/3 - 11/3 - 18/3 - 25/3 - 1/4 - 22/4 - 6/5
Waar : Kerkstraat 62
Wie : Ann Claeyé en Agnes Van hee
Prijs : € 140,00 - de klei en het bakken worden apart afgerekend
Materiaal : is ter plaatse
Info :

Mandenvlechten een oeroud ambacht, komt terug van weggeweest!

Waarom geen vlechtwerk toepassen op keramiek?

Ann Claeyé en Agnes Van hee bundelen hun ideeën en krachten samen in één cursus van 10 lessen, om deze 2 technieken toe te passen in 1of meerdere werkstukken.

Gedurende 5 lessen maak je vooraf een mooie schaal of pot waar in de rand gaatjes geboord worden voor het vlechtwerk. De opbouw van je keramieken schaal of pot gebeurt olv Agnes Van hee. Verschillende technieken komen hiervoor aan bod, zoals duimpotjes, estamperen in een mal, opbouwen met rolletjes…..Voorkennis is niet vereist!

Eens je werkstuk af is kan het drogen en in bisquitstook (950C) gebakken worden. Nadien volgt het glazuren, wat een mooie uitstraling geeft aan je werk.

Na de glazuurstook kan je, gedurende 5 lessen olv Ann Claeyé starten met het vlechtwerk. Volgende technieken komen hierbij aan bod:

1. De Knotless Netting (knooploze techniek), dit is een oeroude textieltechniek van lussen om een vorm te creëren zonder knopen te gebruiken.

2. Open of gesloten coiling (spiraalbinden, oprollen): deze techniek wordt over heel de wereld toegepast. Alles wat plooibaar is kan met elkaar verbonden worden. Al vlechtend gaan we aan de slag met verschillende materialen naar keuze: raffia, wol, touw, elektriciteitsdraad, bloembinddraad……. Decoreren kan eventueel met parels, schelpjes, natuurlijke vondsten uit je eigen tuin…… Mogelijkheden te over om van jullie werkstuk een mooi en enig stuk te maken.

Deze cursus wordt uitgesteld naar cursusjaar 2023-2024.Keramiek