Sterrenkunde


08.1STERRENKUNDE.
Wanneer : 2 donderdagen van 20:00u tot 22:00u
Start op :
Datums :
19/11/2020
19/11 - 3/12
Waar : Sint-Antoniusplein 1
Wie : Carlo Jenniskens verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde West-Brabant. Tevens rondleider op volkssterrenwacht Tivoli te Oudenbosch.
Prijs : € 45,00 (excl. boek en incl. bezoek aan volkssterrenwacht in Oudenbosch)
Handboek : Kijk Omhoog (€ 24,00)
Info :

In het najaar word je ondergedompeld in de boeiende wereld van de sterrenkunde. We hebben deze data gekozen omwille van de lage stand van verschillende planeten (Mars, Jupiter en Saturnus). Bij helder weer zullen ze zichtbaar zijn. Tevens staat de maan aan de avondhemel met Eerste Kwartier.

donderdag 19 november 2020
MAAN en PLANETEN
We maken kennis met de maan en de planeten die we aan de avondhemel vaak kunnen zien. Bij de MAAN bespreken we de structuren zoals de maanzeeën, kraters en bergen. We vliegen met een interactief maan-computerprogramma over het maan oppervlak. Van het zonnestelsel bespreken we alle planeten, en waar we ze kunnen vinden aan de sterrenhemel. 

donderdag 3 december 2020 
STERRENBEELDEN
Aan de hand van sterrenkaarten gaan we de bekende en minder bekende sterrenbeelden opzoeken. We gebruiken een draaibare sterrenkaart en er zijn vele sterrenkundige programma’s op internet die een mooi overzicht geven van de vele objecten die we kunnen vinden aan de sterrenhemel.

Bij deze cursus gebruiken we als naslagwerk het boek “Kijk Omhoog” van weerman: Frank Deboosere.

Het boek leert je hoe je hemellichamen best kan zien of ontdekken. Hoe je een telescoop precies kiest en gebruikt. Waar en wanneer je het beste kijkt.
Het boek “Kijk Omhoog” vertelt wat er zo fantastisch is aan sterrenkunde en sterren kijken. 

Zaterdag 21 november 2020 bezoeken we de volkssterrenwacht Tivoli in Oudenbosch. De docent leidt jullie rond. Bij helder weer kunnen we door de grote 30 cm spiegel telescoop kijken naar de maan en de planeten.
www.sterrenwachttivoli.nl
Sterrenkunde
Inhaallessen - Corona Algemene vorming Talen - voormiddag Talen - avond Koken JEUGDtatteljee Creatief en Artistiek - lange cursussen Creatief en Artistiek - korte cursussen Repair Café
Onze nieuwsbrief ontvangen ?