Info : | OPGESCHORT - WELDRA NIEUWE DATA IN 2021Ontdekkingsreis naar geuren en
smaken in betaalbare wijnen en bubbels. Deze 6de basiscursus in ons
Tatteljee richt zich tot iedere wijnliefhebber, zeker voor diegenen die nog
nooit een wijncursus gevolgd hebben. Ondertussen hebben in het Antwerpse reeds
zo’n 800 deelnemers deze cursus gevolgd. We leren een witte of rode wijn beoordelen:
kijken, ruiken, proeven en beoordelen… Zowel Frankrijk,
Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het
nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is
cava of crémant/prosecco een even goed alternatief? Elke avond een beetje
theorie, maar vooral praktijk: we beoordelen steeds 6 verschillende witte
en rode wijnen die zeer betaalbaar zijn, maar toch kwaliteitsvol genoeg om je tafelgenoten te
imponeren. Er wordt geen wijn verkocht, maar de 18 gedegusteerde
wijnen zijn in wijnwinkels in de buurt en grootwarenhuizen te koop. Bedoeling is om nadien meer te genieten en
een oordeel te kunnen vellen over de kwaliteit van een glas wijn… en je zal meer te weten
komen over het zicht, de aroma’s en de smaak. Koen Daniels is sedert 1985 leerkracht
Frans aan het Sint-Michielscollege Schoten. Na een semi-professionele wijnopleiding bij
Tastevin werd hij ‘meesterwijnproever’. Na enkele finales van de wedstrijd ‘Wine World Taster of the
Year’, georganiseerd door Wine World en Gault et Millau, is hij beginnen lesgeven bij de
gerenommeerde wijncursus Tastevin van Stany Pauwels. Koen neemt maandelijks deel aan
proeverijen waar grote wijnen worden beoordeeld. Elk jaar bezoekt hij
verschillende wijnstreken wereldwijd en in Bordeaux wordt hij in de grote
kastelen uitgenodigd om wijnen te proeven.
Hij beoordeelt en geeft ook regelmatig (positieve!) commentaar op de
wijnen van Oxfam-Wereldwinkel en schreef soms mee aan wijnartikels voor de
Gazet van Antwerpen. In 2012 werd hij in het Piva-instituut in Antwerpen
vice-Wine World Taster of the Year !
Sinds 2012 is hij ook gediplomeerd Sommelier en wil vooral zijn
wijnpassie doorgeven via verschillende wijncursussen. |