Wijnen


04.1WIJN en CHAMPAGNE. Basiscursus
Wanneer : 3 vrijdagen van 19:30u tot 22:00u
Start op :
Datums :
3/12/2021
3/12 - 11/2 - 18/2
Waar : Kerkstraat 62
Wie : Koen Daniels (sommelier, voorzitter Tastevin, docent Simivoc, vice-Wine Taster of the year 2012)
Prijs : € 99,00 (6 wijnen/avond + afdruk powerpoint inbegrepen)
Info :

Ontdekkingsreis naar geuren en smaken in betaalbare wijnen en bubbels.

 Deze 6de basiscursus in ons Tatteljee richt zich tot iedere wijnliefhebber, zeker voor diegenen die nog nooit een wijncursus gevolgd hebben. Ondertussen hebben in het Antwerpse reeds zo’n 800 deelnemers deze cursus gevolgd.
 
We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken,
proeven en beoordelen… Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere
wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne
op tafel te zetten op een feestje, of is cava of crémant/prosecco een even
goed alternatief? 

Elke avond een beetje theorie, maar vooral praktijk:
we beoordelen steeds 6 verschillende witte en rode wijnen die zeer betaalbaar zijn, maar toch kwaliteitsvol genoeg om je tafelgenoten te imponeren. Er wordt geen wijn verkocht, maar de 18 gedegusteerde wijnen zijn in wijnwinkels in de buurt en grootwarenhuizen te koop.
 
Bedoeling is om nadien meer te genieten en een oordeel te kunnen vellen over de kwaliteit van een glas wijn… en je zal meer te weten komen over het zicht, de aroma’s en de smaak.
 
Koen Daniels is sedert 1985 leerkracht Frans aan het Sint-Michielscollege Schoten. Na een semi-professionele wijnopleiding bij Tastevin werd hij werd hij lector en ondertussen ook voorzitter van de vereniging. Na enkele finales van de wedstrijd ‘Wine World Taster of the Year’, georganiseerd door Wine World en Gault et Millau, is hij beginnen lesgeven bij de gerenommeerde wijncursus Tastevin van Stany
Pauwels. Koen neemt maandelijks deel aan proeverijen waar grote wijnen worden beoordeeld. Elk jaar bezoekt hij verschillende wijnstreken wereldwijd en in Bordeaux wordt hij in de grote kastelen uitgenodigd om wijnen te proeven.  Hij beoordeelt en geeft ook regelmatig (positieve!) commentaar op de wijnen van Oxfam-Wereldwinkel en schreef soms mee aan wijnartikels voor de Gazet van Antwerpen. In 2012 werd hij in het Piva-instituut in Antwerpen vice-Wine World Taster of the Year !  Sinds 2012 is hij ook gediplomeerd Sommelier en wil vooral zijn wijnpassie doorgeven via verschillende wijncursussen.  
Wijnen