Wijn

Deze cursus wordt momenteel niet ingericht.

"Ontdekkingsreis naar geuren en smaken in betaalbare wijnen en bubbels."

We leren een witte of rode wijn beoordelen: kijken, ruiken, proeven en beoordelen… Zowel Frankrijk, Italië, Spanje als andere wereldwijnen komen aan de beurt. Is het nodig een champagne op tafel te zetten op een feestje, of is cava of crémant een even goed alternatief? 

Elke avond een beetje theorie, maar vooral praktijk: we beoordelen steeds 6 verschillende witte en rode wijnen die zeer betaalbaar zijn, maar toch kwaliteitsvol genoeg om je tafelgenoten te imponeren. Er wordt geen 
wijn verkocht, maar de 18 gedegusteerde betaalbare wijnen zijn in wijnwinkels in de buurt en grootwarenhuizen te koop.

Bedoeling is om nadien meer te genieten en een oordeel te kunnen vellen over de kwaliteit van een glas wijn… en je zal meer te weten komen over het zicht, de aroma’s en de smaak.

Koen Daniels is sedert 1985 leerkracht Frans aan het Sint-Michielscollege Schoten. Na een semi-professionele wijnopleiding bij Tastevin werd hij ‘meesterwijnproever’. Na enkele finales van de wedstrijd ‘Wine World Taster of the Year’, georganiseerd door Wine World en Gault et Millau, is hij beginnen lesgeven bij de gerenommeerde wijncursus Tastevin van Stany Pauwels.

In 2012 werd hij in het Piva-instituut in Antwerpen vice-Wine World Taster of the Year !  Sinds 2012 is hij ook gediplomeerd Sommelier.  Hij geeft al 10 jaar wijncursussen in het Open Leercentrum bij Simivoc in Schoten en nu het derde jaar bij Tatteljee.
Algemene vorming Talen - voormiddag Talen - avond Koken JEUGDtatteljee Creatief en Artistiek Teambuilding Repair Café / Computer Café ESA
Onze nieuwsbrief ontvangen ?