Effectief altruïsme - lezing

Beter worden in goed doen. Zo kan ieder individu een enorm positieve impact hebben op de wereld. 

Deze cursus wordt momenteel niet ingericht.

Beter worden in goed doen. Effectief Altruïsme gaat over het combineren van empathie, rationaliteit en wetenschappelijk bewijs. Door zorgvuldig te zoeken naar de meest effectieve manieren om goed te doen, kan ieder individu een enorm positieve impact hebben op de wereld.

Effective Altruism is een internationale beweging. Peter Singer legt het haarfijn uit op Youtube. Effectief Altruïsme Vlaanderen zijn een groep vrijwilligers die dat gedachtegoed hier promoten.

De lezing start met een algemene inleiding op effectief altruïsme en wordt vervolgd door een Q&A. 

Stijn Bruers (1981) is doctor in de wetenschappen (theoretische natuurkunde en ecologie, KULeuven) en doctor in de moraalfilosofie (dierenethiek, UGent). Stijn is een rationeel ethicus en activist die zich reeds vele jaren inzet voor goede doelen. Zo is hij als vrijwilliger betrokken bij verschillende organisaties die werken op het vlak van ecologie, mensenrechten, dierenrechten, sociale rechtvaardigheid en vrede. Stijn is winnaar van de SKEPP-prijs 2015, voorzitter en mede-oprichter van Effectief Altruïsme België. Stijn promoot het effectief altruïsme, geeft regelmatig lezingen en schrijft artikels en boeken over milieufilosofie en ethiek.
Effectief altruïsme - lezing
Zomerworkshops Inhaallessen - Corona Algemene vorming Talen - voormiddag Talen - avond Koken JEUGDtatteljee Creatief en Artistiek - lange cursussen Creatief en Artistiek - korte cursussen Teambuilding Repair Café ESA
Onze nieuwsbrief ontvangen ?