Sterrenkunde

Deze cursus wordt momenteel niet ingericht.

In het najaar word je ondergedompeld in de boeiende wereld van de sterrenkunde. 

Op donderdag 4/10/2018 wordt de MAAN met haar bijzondere structuren zoals de vele maan-zeeën, kraters en bergen onder de loep genomen. Bijzondere Maan computerprogramma’s laten je op een interactieve manier het maanoppervlak beleven.

Op donderdag 18/10/2018 gaat u kennis maken met ons ZONNENSTELSEL, de vele exotische werelden van de diverse planeten, hun afstanden en hun beweging aan de hemel. Maar ook de regels en de wetmatigheden van de planeten in ons zonnestelsel.

Op donderdag 8/11/2018 wordt er stil gestaan de STERRENBEELDEN. Aan de hand van sterrenkaarten gaan we de bekende en minder bekende sterrenbeelden opzoeken. We gebruiken draaibare sterrenkaarten en er zijn vele sterrenkundige programma’s op internet die een mooi overzicht geven van de vele objecten die we kunnen vinden aan de sterrenhemel.

Op donderdag 22/11/2018  PRAKTIJK / OBERVATIE / INSTRUMENTEN. Als het weer het toelaat nodigt de docent u uit om buiten mee op zoek te gaan naar de planeten aan de hemel. In het najaar van 2018 kunnen we 4 planeten zien aan de avond hemel. De docent bezit over verschillende sterrenkijkers, waar u op gepaste momenten mee zal kennismaken

Op donderdag 6/12/2018 komt de globale structuur en de evolutie van het heelal aan bod, de KOSMOLOGIE.  Vele vragen worden beantwoord zoals: Hoe groot is het heelal, Waar komen de planeten vandaan, Hoeveel sterren kunnen we zien aan de hemel, en wat is de Melkweg band aan de sterrenhemel.

Op zaterdag 17/11/2018 brengen we een bezoek aan de volkssterrenwacht Tivoli in Oudenbosch waar de Docent ook rondleider is. Bij helder weer kunnen de door de grote 30 cm spiegel telescoop kijken naar de Maan en de planeten. 

www.sterrenwachttivoli.nl
Sterrenkunde
Algemene vorming Talen - voormiddag Talen - avond Koken JEUGDtatteljee Creatief en Artistiek Teambuilding Repair Café / Computer Café ESA
Onze nieuwsbrief ontvangen ?