Sterrenkunde


05.1.STERRENKUNDE *
Wanneer : 3 donderdagen van 20:00u tot 22:00u
Start op :
Datums :
24/02/2022
24/2 - 3/3 - 7/4
Waar : Kerkstraat 62
Wie : Carlo Jenniskens (verbonden aan de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde West-Brabant. Tevens rondleider op volkssterrenwacht Tivoli te Oudenbosch)
Prijs : € 45,00 (excl. boek en incl. bezoek aan volkssterrenwacht in Oudenbosch)
Handboek : Kijk Omhoog (€ 24,00)
Info :

 In het najaar word je ondergedompeld in de boeiende wereld van de sterrenkunde. 

donderdag  24 februari 2022
MAAN en ZONNESTELSEL
We maken kennis met de maan en de planeten die we aan de avondhemel vaak kunnen zien. Bij de MAAN bespreken we de structuren zoals de maanzeeën, kraters en bergen. We vliegen met een interactieve maan computer programma over het maan oppervlak. Van het zonnestelsel bespreken we alle planeten, en waar we ze kunnen vinden aan de sterrenhemel. We bezoeken met een speciaal computerprogramma diverse planeten en hun manen.
 
donderdag  3 maart 2022
STERRENBEELDEN
Aan de hand van sterrenkaarten gaan we de bekende en minder bekende sterrenbeelden opzoeken. We gebruiken een draaibare sterrenkaarten en er zijn vele sterrenkundige programma’s op internet die een mooi overzicht geven van de vele objecten die we kunnen vinden aan de sterrenhemel.

donderdag  17 maart 2022
KOSMOLOGIE
De globale structuur en de evolutie van het heelal komt aan bod. Vele vragen worden beantwoord zoals: hoe groot is het heelal, waar komen de planeten vandaan en hoeveel sterren kunnen we zien.

Bij deze cursus gebruik ik als naslagwerk het boek “Kijk Omhoog” van weerman: Frank Deboosere.
Het boek leert je hoe je hemellichamen best kan zien of ontdekken. Hoe je een telescoop precies kiest en gebruikt. Waar en wanneer je het beste kijkt.
Het boek “Kijk Omhoog” verteld wat er zo fantastisch is aan sterrenkunde en sterren kijken. 

Zaterdag  5 maart 2022 bezoeken we de volkssterrenwacht Tivoli in Oudenbosch. De docent leidt ons rond. Bij helder weer kunnen we door de grote 30 cm spiegel telescoop kijken naar de maan en de planeten. Familie en vrienden kunnen voor deze avond ook inschrijven bij 05.2 - BEZOEK aan TIVOLI VOLKSSTERRENWACHT.


www.sterrenwachttivoli.nl


Je dient aangemeld te zijn om te kunnen inschrijven.

Klik hier om aan te melden

Sterrenkunde