EVENEMENTEN

2023 nov 19 EXPO CARLA MENNES

2023 nov 18 REPAIR CAFÉ

2023 nov 26 EXPO CARLA MENNES

2024 dec 3 GEBARENCAFÉ

2024 jan 28 GEBARENCAFÉ

2024 feb 4 FILMONTBIJT: ONCE UPON A TIME IN ANATOLIA

2024 feb 18 en 25 EXPO LANDSCHAPPEN

2024 feb 25 GEBARENCAFÉ

2024 mrt 3 en10 EXPO LANDSCHAPPEN

2024 mrt 17 POËZIEONTBIJT: GOUD IN DE WONDE

2024 mrt 24 GEBARENCAFÉ

2024 apr 21 GEBARENCAFÉ


EXPO CARLA MENNES

zondag 5 november tot zondag 17 december 


expo Carla Mennes


Van zondag 5 november tot zondag 17 december tonen we in Tatteljee werken van Carla Mennes, mede oprichter van Tatteljee, getalenteerde en immer creatieve kunstenaar die zich in de loop der jaren toelegde op verschillende beeldende disciplines in een zoektocht naar verbinding tussen materialen en verf. Zo ontwikkelde ze een grote liefde voor textiel. In deze expo toont ze vooral acrylschilderijen en werken met gemengde technieken.  

Heel november geopend op zondagmiddagen van 14:00u tot 17:00u en tijdens de openingsuren van Tatteljee of na afspraak. Tijdens de expo is ook het Tatteljee café geopend, met een specialiteit voor goede koffies, de betere thees en lokale bieren.

REPAIR CAFÉ

18 november van 13:30 tot 16:00
repair café

Weggooien? Mooi niet! Bij het Repair Café herstellen enthousiaste vrijwilligers gratis elektrische apparaten, IT, fietsen en kleding. Je brengt jouw kapotte spullen mee en gaat samen met de vrijwilligers aan de slag. Doordat de spullen niet worden weggegooid verkleinen we samen de afvalberg.

Repair café is er tweemaandelijks telkens op de 3de zaterdag van de maand bij  Tatteljee, Sint Antoniusplein 1, 2910 Essen terecht voor een Repair Café. Volgende data in 2024: 20 januari, 16 maart, 18 mei.

GEBARENCAFÉ

Telkens op zondagmiddag van 14:00 tot 16:00u

3 december, 28 januari, 25 februari, 24 maart, 21 april

gebarentaal

Spreek je gebarentaal? Wil je je gebarentaal oefenen, een gezellige middag beleven of nieuwe vrienden maken die met anderen gebaren spreken? Dan is het Gebarencafé bij Tatteljee iets voor jou!

Het gebarencafé wordt georganiseerd door Jorien Van Bavel en gaat door bij Tatteljee, St. Antoniusplein 1 te 2910 Essen. De toegang kost 10 Euro. Om in te kunnen schatten hoeveel personen er komen, vragen we om vooraf in te schrijven. Dat kan tot één dag tevoren via deze link.


FILMONTBIJT:  BIR ZAMANLAR ANADOLU'DA (Once upon a time in Anatolia)

Zondag 4 februari 2023
Anatolia

Op zondag 4 februari verwachten we jullie, al dan niet uitgeslapen, voor een heerlijk verwenontbijt met filmvoorstelling. 

09:30: verwenontbijt

10:30: Film Once upon a time in Anatolia van de Turkse meester Nuri Bilge Ceylan, waarin drie politiewagens een nacht lang kris kras door het schitterende Anatolië rijden op zoek naar het lichaam van een vermoorde man, is een subtiele combinatie van een roadmovie, misdaadfilm en karakterstudie; een vleugje Tsjechov en pure poëzie. De film is schitterend gefotografeerd, uitgekiend gekwadreerd en even spectaculair als ingetogen geacteerd, en werd op het festival van Cannes dan ook terecht beloond met de Grote Prijs, de op één na belangrijkste prijs van het festival.

Prijs: 26 Euro waarbij film en, ontbijt inbegrepen zijn. Extra drank kan je afrekenen aan de bar. Het aantal plaatsen is beperkt, tijdig reserveren is de boodschap. Info om de reserveren wordt binnenkort toegevoegd.


EXPO LANDSCHAPPEN

Zondagmiddag 18 en 25 februari + 3 en 11 maart


Francis Borghys


Van 18 februari tot 30 maart tonen we landschaps- en panoramafoto's van fotografen Francis Borghys en Johan Verheyden. Je mag je verwachten aan intrigerende kunst en ultieme schoonheid; beelden die je uitdagen om verder te kijken dan het zichtbare. Beide fotografen verkennen de grenzen van de fotografie, ze tonen hun foto’s onbewerkt en ongefilterd en laten veel vrijheid aan de kijker.

Tijdens de expo is ook het Tatteljee café geopend, met heerlijke koffies, de betere thees en een neus voor lokale bieren.

Vernissage: 18 februari

Expo: 18  en 25 februari, 3 en 10 maart telkens van 14 tot 17u of na afspraak.

Locatie: Tatteljee, St. Antoniusplein 1 te 2910 Essen

POËZIEONTBIJT: GOUD IN DE WONDE

Zondagmiddag 17 maart
Lieve Fimmers

Poëzievoorstelling met ontbijt waarbij Lieve Fimmers haar bundel "Goud in de wonde" presenteert met muzikale omlijsting door Lief Wuyts. De dichtbundel, die in volle coronatijd verscheen, wordt hier opnieuw gepresenteerd. Een intieme voorstelling rond trauma, verwerking en de reis terug naar huis. 

Ontbijt: 09:30u                    

Voorstelling: 10:30u

Prijs: 18 Euro waarbij film en ontbijt inbegrepen zijn. Extra drank kan je afrekenen aan de bar. Het aantal plaatsen is beperkt, tijdig reserveren is de boodschap. Info om te reserveren wordt binnenkort toegevoegd.


Naar jou

Op een vlot langs een touw
trek ik me
naar de andere oever:


Hand over hand
trek ik me
naar de overkant.

Aan een touw van taal
trek ik me voort

woord na woord.