Zomer !n Tatteljee

zaterdag 17 augustus vanaf 13:00u

Zaterdag 17 augustus is er weer een Zomer in Tatteljee. Wie het recept nog niet kent, mag zich verwachten aan een zomerbar met heerlijke huisbereide tapas, dito cocktails, streekbieren en wat zo al. Daarnaast voorzien we allerlei gratis activiteiten voor jong en oud waaronder ook concerten en een gratis openluchtfilm zodra het donker wordt.

Tatteljee Zomer !n Tatteljee
cocktail maison

13:00 Zomerbar

De zomerbar opent om 13:00 en blijft geopend tot 's avonds even na de gratis openluchtfilm. Onze eigen chefs bereiden er bijzondere en overheerlijke tapas en zomer cocktails. Ook bieren uit de spreek genieten een bijzondere plek tijdens Zomer !n Tatteljee.

13:00 Cursusaanbod en inschrijfmoment

Tijdens elke Zomer !n Tatteljee kan je terecht bij Tatteljee voor info over het cursusaanbod en om je live in te schrijven.

We verkopen er ook keramiek uit eigen werkhuis.

Zandbak

13:00 Kids@Z!T

Kinderen kunnen bij Zomer !n Tatteljee een hele middag komen uitleven. Met een We voorzien pottenzandbak, een pipo-wagen, een zoektocht, volksspelen, grime en creatieve workshops is er voor alle kids wel iets te beleven.

Tip: Karrenmuseum Essen komt langs met een touwmachine waarmee je zelf een armbandje kan maken.

Geefplein 2

13:00 Geefplein met FERM: extra feestelijke editie!

10 jaar al verzorgen de dames van FERM een Geefplein. De eerste keer in oktober 2014 heette het nog Weggeefmarkt, later werd het kortweg Geefplein. Ook dit jaar toveren ze onze tuin om een geefplein voor kleding, schoenen en accessoires. Alles wat je er vindt, mag mee naar huis en dat zonder schade voor je portemonnee.

EXTRA!

Maak anderen blij met kleding, schoenen en accessoires die jij niet meer gebruikt! Breng ze vrijdag 16 augustus tussen 17:00 en 19:00u binnen bij Tatteljee. FERM sorteert en biedt alles te geef aan tijdens Z!T bij Tatteljee de dag erna. Jij hebt plaats voor iets nieuws en iemand is gelukkig met iets dat jij weggeeft.

 Boekenverkoop

13:00 boekenmarkt: UITgelezen & GOEDgekeurd

Ooit al boeken gekocht aan een Euro per kilogram? Johan bekend van Coopsaam en de Oxfam wereldwinkel in Essen zorgt voor tweedehands boekenverkoop waarbij de opbrengst volledig naar goede doelen in Essen gaat waaronder ook Tatteljee. 

Boeken binnen brengen? Zodra bekend publiceren we hier wanneer je boeken binnen kan brengen bij Tatteljee voor de verkoop. Wil je er dringend nu al vanaf? Neem contact op met Leen bij Tatteljee, gsm +32472698818.

Sweet Metal Magic

16:00 Z!T on stage - Sweet Metal Magic

Zangeres Marijke Peeters en gitarist Peter Leppens toveren ruwe  metal nummers en maken ze tot prachtige sweet songs zonder aan power in te boeten. Ze behoren tot het beste wat Essen te bieden heeft!

Al eens luisteren: klik hier.

De kleine All

16:00 Kids@Z!T - De kleine All

Wanneer All optreedt als menselijke antenne zodat zijn buurman contact kan zoeken met UFO’s, zet hij een geweldig avontuur in gang. Er landt een telepathisch groen ruimtemeisje, net wanneer All zich wat eenzaam voelt, en ze worden snel vrienden. Maar een verzamelaar van opgezette dieren wil het meisje voor zijn collectie. All zet alles op alles om haar zo snel mogelijk weer de ruimte in te helpen.

Katy Too

19:30 Z!T on stage - Katy Too

Katy Too is singer-songwriter Leen De Haes uit Kalmthout. Haar songs houden mooi het evenwicht tussen poprock, folk, country & singer-song. Ze werd reeds vergeleken met straffe madammen uit deze genres: Emmylou Harris, Carole King, Bonnie Raitt en Michelle Shocked. Katy Too bracht drie albums uit: ‘Quest For Honey’, ‘Nine Lives’ en ‘Fortysomething’. Hieruit werden verschillende singles opgenomen in de playlist van Radio 1, Radio 2 én diverse independents. Solo speelt ze de beste songs uit haar veelzijdig repertoire.

Holly

21:30 Gratis openluchtfilm - Holly

HOLLY is de indrukwekkende vijfde langspeelfilm van Belgisch filmmaker Fien Troch (HOME, KID).

In dit mysterieus verhaal werpt Troch opnieuw een blik naar de harde wereld waarin jongeren soms ongewild terechtkomen. Nadat Holly, een 15-jarig meisje, een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben zijn alle ogen op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om aan vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop aan wie ze ontmoet. Maar al snel beginnen mensen haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist. HOLLY ging in wereldpremière in de Officiële Competitie van het Filmfestival van Venetië, waar hoofdrolspeler Cathalina Geeraerts van de filmpers de Prijs voor Beste Actrice won.

Voorproeven kan je hier.


© 2024 - Tatteljee vzw - koenmichielsen.be webdesign