Kijken naar kunst - kunstgeschiedenis

Deze cursus wordt momenteel niet ingericht.

Altijd al willen weten waar Vincent van Gogh door geïnspireerd was? Waarom Michelangelo zo belangrijk is geweest en de schilderijen van Picasso zo baanbrekend waren? En waarom bedacht Mondriaan nu die vlakken en lijnen? 
Waar moet ikzelf eigenlijk naar kijken en wat vind ikzelf interessant en waarom?

In januari 2018 start een korte cursus kunstgeschiedenis en kijken naar kunst. Deze cursus bestaat uit een reeks van 10 lessen en is bedoeld voor beginnende kunstliefhebbers en/of creatieve mensen die wat meer verdieping zoeken in de geschiedenis en inhoud van de kunst. 

Er zal veel aandacht besteed worden aan hoe er eigenlijk naar kunst wordt gekeken. Waar zoek je naar wanneer je voor een schilderij staat, waar heeft een kunstenaar bewust voor gekozen en hoe herken ik dit, wat zijn de diepere betekenissen die ik terug kan vinden binnen een kunstwerk? Aan dit soort vragen zal aandacht worden besteed en uitgelegd worden aan de hand van duidelijke voorbeelden. Hiernaast is de interactie binnen de groep ook een belangrijk gegeven. Er zullen ook kleine opdrachten gegeven worden ter verduidelijking van sommige onderwerpen!
Kijken naar kunst - kunstgeschiedenis
Algemene vorming Talen - voormiddag Talen - avond Koken JEUGDtatteljee Creatief en Artistiek Teambuilding Repair Café / Computer Café ESA
Onze nieuwsbrief ontvangen ?