Wijn


10WIJNRONDE VAN FRANKRIJK. Masterclass
Voor wie : Deze ‘masterclass’ richt zich enkel tot cursisten die de basiscursus ‘Wijn en Champagne’ gevolgd hebben.
Wanneer : vrijdag 25/01/2019 van 19:30u tot 22:00u
Waar : Kerkstraat 62
Wie : Koen Daniels (sommelier, lector Tastevin, docent Simivoc, vice-Wine Taster of the year 2012)
Prijs : € 45,00 (7 wijnen + afdruk powerpoint inbegrepen)
Info :

Nadat we in de basiscursus het grote aanbod aan wijnen hebben voorgesteld, worden op deze avond de beste en bekendste wijnstreken van Frankrijk besproken en ‘geproefd’. Na een theoretisch overzicht , zullen 7 typische wijnen uit 7 verschillende streken de revue passeren. Ik kies voor de Elzas, Loire, Bourgogne, Rhône, Languedoc, 1 minder bekende streek en Bordeaux.

Beoordelen van het Franse wijnpotentieel en verfijnen van het smakenpalet.

Verwerken van een basis aan theoretische info en vooral het proeven van een mooie reeks typische Franse wijnen.

Koen Daniels is sedert 1985 leerkracht Frans aan het Sint-Michielscollege Schoten. Na een semi-professionele wijnopleiding bij Tastevin werd hij ‘meesterwijnproever’. Na enkele finales van de wedstrijd ‘Wine World Taster of the Year’, georganiseerd door Wine World en Gault et Millau, is hij beginnen lesgeven bij de gerenommeerde wijncursus Tastevin van Stany Pauwels.

In 2012 werd hij in het Piva-instituut in Antwerpen vice-Wine World Taster of the Year !  Sinds 2012 is hij ook gediplomeerd Sommelier.  Hij geeft al 10 jaar wijncursussen in het Open Leercentrum bij Simivoc in Schoten en nu het derde jaar bij Tatteljee.Algemene vorming Talen - voormiddag Talen - avond Koken JEUGDtatteljee Creatief en Artistiek Teambuilding Repair Café / Computer Café ESA
Onze nieuwsbrief ontvangen ?